15. januar 2014

Borgerlige partier foreslår ny bandepakke

Den borgerlige opposition fremlægger i dag et fælles udspil til en rocker- og bandepakke. Blandt forslagene er markant strengere straffe og flere udvisninger af kriminelle udlændinge.

En samlet borgerlig opposition fremlægger i dag et fælles udspil til en rocker- og bandepakke, som skal styrke indsatsen over for rocker- og bandekriminaliteten.

De fire borgerlige partier - Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti -foreslår, at rocker- og bandekriminalitet altid skal give dobbelt straf. Desuden mener de, at kriminelle udlændinge, som er en del af bandemiljøet, skal udvises.

Bygger oven på regeringens forslag

Forslagene bygger  oven på regeringens bandepakke, der indeholder tiltag som fx en styrkelse af den præventive indsats og resocialisering - eksempelvis i form af exitprogrammer.

Men regeringens udspil mangler ifølge den borgerlige opposition fokus på, at der er en stor gruppe af rockere og bandemedlemmer, som skal mødes af en langt hårdere straf end i dag.

"Kriminelle bander og rockerklubber skaber med deres adfærd væsentlig utryghed i samfundet, og det skal de simpelthen ikke have lov til. Derfor er det ikke nok med nogle småjusteringer af eksisterende regler, som regeringen foreslår," siger den konservative retsordfører Tom Behnke.

Han suppleres af Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll:

"Vi skal sørge for, at unge mennesker kan se, at et liv som bandekriminel ikke er et liv i bling-bling og i spotlyset, men et liv bag tremmer og i skyggen", siger Simon Emil Ammitzbøll.

Udspillet bliver i dag fremsat i Folketingssalen som et beslutningsforslag.