17. februar 2014

Tyve skal passe på i Middelfart

I Middelfart er det lykkes at mindske antallet af indbrud, efter at kommunen har haft øget fokus på nabohjælp.

Antallet af indbrud i Middelfart er faldet, mens på landsplan er tallet steget. En af årsagerne kan være Middelfart Kommunes store fokus på nabohjælp. Det skriver Ritzau.

I Middelfart Kommune var der i december 2013 registreret 24 indbrud i private villaer op mod hele 35 året før. Det svarer til et fald på 31 procent. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Skærpet indsats

”Det er en positiv nyhed, at vi i december i år kan konstatere, at der er sket færre indbrud i villakvartererne. Det kan skyldes flere forhold. Både en øget bevidsthed hos borgerne og en skærpet indsats fra vores side for at forebygge indbrud i private hjem,” siger vicepolitikommissær Jørn Fischer fra Lokalpolitiet i Middelfart i en pressemeddelelse.

Han mener desuden, at nabohjælp er en del af løsningen.

”Samtidig kan vi se, at vi i Middelfart Kommune nu har 500 tilmeldte husstande til nabohjælp. Sammenlignet med andre kommuner er det et flot tal,” siger Jørn Fischer.

Naboerne holder øje

TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd holdte den 3. december et borgermøde i samarbejde med Middelfart Kommune. Der satte man fokus på, hvad borgeren selv kan gøre for at forebygge indbrud og her er naboerne et vigtigt element.

"Vi har solid dokumentation for, at Nabohjælp er et vigtigt og effektivt værktøj, som får naboer til at stå sammen om at bekæmpe indbrud i lokalområderne," siger Merete Konnerup, der er TrygFondens områdechef for trivsel til Ritzau.

Antallet af indbrud er det seneste år på landsplan steget med næsten 24 procent fra 2944 til 3664 registrerede indbrud i villaer i december.