28. februar 2014

Ribe kåret til Europas smukkeste

Ribe er kåret til den smukkeste landsby af over 46.000 brugere på sociale netværk

Med 4000 stemmer var det Danmarks ældste by, Ribe, der løb med den flotte førsteplads i en ny tværeuropæisk rundspørge. Her var det målet at finde ud af hvilken landsby, der kunne kalde sig den smukkeste i Europa. Det skriver JydskeVestkysten.

Valget faldt på Ribe, hvilket glæder turistchef i Esbjerg Kommune, Henrik Vej Kastrupsen

"Vi har stået sammen og fået god hjælp fra nabokommunerne, siger Henrik Vej Kastrupsen til JydskeVestkysten.

Ifølge ham betyder sejren, ud over æren, også en del for fremtidige besøgstal.

"For Ribe er det fantastisk. Sejren i publikumsafstemningen betyder, at Ribe nu bliver markedsført i lande som Tyskland, Italien, Frankrig, Holland og Spanien."

52 byer og 46.000 stemmer

Det er rejsesiderne Hotel.info og GlobalGrasshopper, der har fundet de 10 smukkeste byer ved at spørge 46.000 brugere på forskellige sociale netværk i Europa. 52 byer var med i kapløbet

"I forbindelse med byrejser tænker mange først og fremmest på kendte metropoler som Paris eller London, men netop også småbyerne har en særlig charme og er særligt attraktive pga. deres seværdigheder," udtaler Ralf Ahamer, direktør for marketing, produkt og it hos hotel.info.

Ribes tætteste konkurrent var den portugisiske by Óbidos, der er kendt for sin pittoreske, gamle bykerne. Og det var kun 200 stemmer, der adskilte de to.