05. februar 2014

Pårørende til demente mangler støtte

Pårørende til demente har vært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Aflastningsområdet vil få større fokus, lyder det fra KL.

Sidste år udgav Socialstyrelsen en rapport, der undersøgte pårørende til dementes behov. Knap to tredjedele af de 742 medvirkende fårikke eller kun delvist får hjælp i hverdagen. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det får direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen, til at reagere.

»De pårørende yder en stor opgave, når de påtager sig at passe deres demente mand eller kone. Aflastning er nødvendig, for de pårørende har brug for et frirum. Både til at nå praktiske ting som at komme til tandlægen, men også så de kan indgå i sociale aktiviteter,« siger han.

Landets kommuner tilbyder aflastning, men der er forskel på tilbuddene. Karen Marie Myrendorff, chefkonsulent i Social og Sundhed i KL, fortæller, at aflastningsområdet vil blive en større prioritet i fremtiden. Det skyldes blandt andet at demente stiger.

»De demente hører til blandt gruppen af særligt svækkede ældre, og dem skal vi passe på,« siger Karen Marie Myrendorff til Kristeligt Dagblad.