11. februar 2014

Odense vil rekruttere til bygge-boom

Odense Kommune åbner et nyt sekretariat, som skal hjælpe både ledige og virksomheder, når de mange store byggeprojekter tager fart.

Inden længe starter mange byggerier i Odense, og der bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft i byggeriet. For at imødegå den udfordring har Odense Kommune nu oprettet sekretariatet Rekruttering til Byg, som skal fungere som bindeled mellem ledige og virksomheder i byggeriet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

”Der skal bygges for 25 mia. kroner de kommende år, og vi kan ikke bare sidde på hænderne. Vi er nødt til at være på forkant. Vi glæder os til at hjælpe både virksomheder og kvalificerede ledige med det helt rigtige match,” siger rådmand Steen Møller (K) i pressemeddelelsen.

Gratis og med plan for den ledige

Rekruttering til Byg er et gratis tilbud. Rekruttering til Byg kan finde kandidater i en helt ny emnebank, hvor 100 ledige allerede står klar.

Gennem samtaler med de ledige, der søger job i byggeriet, lægger sekretariatet en plan for, hvordan de ledige kan opkvalificeres for at være attraktive for virksomhederne. Samtidig vil Rekruttering til Byg fungere som ekstern HR-partner for virksomhederne.

”I dag henvender de ledige sig selv til en mester, men når der først bygges løs, er der ikke arbejdskraft nok, og så kan vi være virksomhedernes næste valg. Når mester skal bruge en ny mand, kan han ringe til os for at høre, hvem vi kan anbefale,” forklarer Uffe Strunk, tovholder for det nye sekretariat.

Inspiration fra Aarhus

Inspirationen til Odense Kommunes nye tiltag kommer fra Team Byg og Anlæg i Jobcenter Aarhus. Siden juni 2012 har det tre mand store team i samarbejde med ni jobcentre i oplandet formidlet kandidater til aarhusianske byggevirksomheder.

”Formidling af arbejdskraft er kommet i højsædet igen. En håndværksmester, som ikke har tid til at svare på telefoner og mails i løbet af arbejdsdagen, kan ringe og bede os om at finde kandidater til ham. I løbet af kort tid kan han ringe til de folk, vi har fundet, og klare jobsamtaler. Det er en stor hjælp i en travl hverdag, og rigtig mange er glade for det,” fortæller Casper Bechgaard Andersen fra Team Byg og Anlæg i Aarhus i pressemeddelelsen.