03. februar 2014

Ny socialminister vil bryde den negative sociale arv

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har sat det nye ministerhold, der bl.a. rummer nye navne på store kommunale områder som sundhed, social og miljø.

Regeringen Helle Thorning-Schmidt II.

Det er navnet på den nye regering, som statsministeren i dag har præsenteret. Den byder på helt nye navne og gamle kendinge i nye ministerklæder.

På de kommunale kerneområder sundhed, social og miljø er der nye ministre.

Manu Sareen (R), tidligere ligestillings- og kirkeminister, bliver ny minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold. Manu Sareen, der er uddannet socialpædagog og konfliktmægler og i en årrække har arbejdet som etnisk konsulent for Københavns Kommune, ser frem til at overtage sit drømmejob:

”Regeringen er optaget af at skabe et Danmark, der hænger sammen. Vi vil sikre social mobilitet og gøre op med den negative sociale arv. Og vi vil integration, der virker og binder Danmark sammen. Alle skal med, og vi tror fuldt og fast på, at det kan lade sig gøre,” siger han i en pressemeddelelse.

Vi skal huske de pårørende

Ny sundheds- og forebyggelsesminister bliver socialdemokraten Nick Hækkerup, der dermed forlader posten som handels- og europaminister. Han ser frem til at beskæftige sig med et kernevelfærdsområde og vil som sundhedsminister især sats på, at danskerne har fri og lige adgang til sundhedsvæsnet.

”Der skal være effektiv behandling og god forebyggelse. Og vi skal huske at have et øje på, hvordan de pårørende til dem, der er syge, har det,” siger han til Ritzau.

Posten som miljøminister overtager et af de nye ansigter, nemlig socialdemokraten Kirsten Brosbøl, der hidtil har været partiets forsknings- og uddannelsesordfører. Også Uddannelsesministeriet kan i dag byde en ny minister velkommen, nemlig den Radikale Sofie Carsten Nielsen, som tidligere var partiets gruppeformand.

Nye ministre:

Marianne Jelved (R): ny kirke- og kulturminister

Mogens Jensen (S): ny udviklings- og handelsminister

Rasmus Helveg Petersen (R): ny klima- og energiminister

Magnus Heunicke (S): ny transportminister

Martin Lidegaard (R): ny udenrigsminister

Morten Østergaard (R): ny skatteminister

Nick Hækkerup (S): ny sundhedsminister

Kirsten Brosbøl (S): ny miljøminister

Manu Sareen (R): ny social-, integrations-, børne- og ligestillingsminister

Sofie Carsten Nielsen (R): ny uddannelsesminister