10. februar 2014

Ny overenskomst på industriens område

CO-industri og DI indgik søndag morgen en treårig aftale om nye treårige overenskomster på industriens område. Det skete efter mere end 24 timers uafbrudte forhandlinger.

DI’s administrerende direktør Karsten Dybvad siger i en kommentar, at overenskomsten gør det muligt for virksomhederne og deres medarbejdere at skabe ny fremgang i Danmark.

”Med aftalen i dag tager vi endnu et vigtigt skridt mod at genoprette danske industrivirksomheders konkurrenceevne, så vi kan vinde de ordrer i udlandet, der giver vækst og arbejdspladser herhjemme. En treårig overenskomst betyder, at virksomhederne får ro og kendte rammer at arbejde under i en længere periode”, siger Karsten Dybvad.

Sikrer reallønnen

Også på lønmodtagersiden er der tilfredshed:

”Forliget kan blandt andet bidrage til, at vikaransatte sikres mod misbrug, reallønnen sikres, og der sker desuden en lang række forbedringer af de industriansattes muligheder for uddannelse - også i opsigelsesperioden”, siger formanden for CO Industri, Claus Jensen, der også er formand for Dansk Metal.

Med forliget får medarbejderne bedre mulighed for videre- og efteruddannelse. Desuden indeholder den nye aftale bedre vilkår omkring barsel. Og parterne i den nye aftale er blevet enige om, at de tillidsvalgte skal have bedre mulighed for at holde sig ajour med, at vikarer ikke misbruges.

Industriens overenskomster dækker ca. 240.000 medarbejdere på ca. 6.000 virksomheder. De største forbund på området er 3F, Dansk Metal og HK-Privat.