06. februar 2014

Mystisk møbel hjælper flere kommuner

En mærkelig reol har hjulpet 30 kommuner med at løse hverdagsproblemer. Det er en del af et gratis kursus, der kører rundt i landet. Og man kan stadig nå at tilmelde sig.

Du har måske været på innovationskursus før. Og det var ikke lige noget for dig med det der girafsprog. Du frygter, at chefen vil benchmarke din rygepause, så du siger konsekvent nej tak til alle brainstorms.

Det behøver du dog ikke, hvis man spørger Ole Wejse Svarer. Han står for det nye, gratis initiativ kaldet Karavanen, der kører rundt til kommuner og regioner. Karavanen er en del af initiativet og kampagnen 'Danmarks Bedste Mindste Idé, som KL og KTO står bag. 30 kommuner og 250 medarbejdere har allerede haft Karavanen på besøg.

Hvad sker der, hvis man bestiller karavanen ud til sin institution eller sit kontor?

"Så kommer vi ud og hjælper med at finde på en masse hverdagsidéer til, hvordan man kan gøre det nemmere og sjovere at gå på arbejde. Vi skal blandt andet ud til et døgntilbud i Esbjerg, som gerne vil lave mere motion både med de unge og med de ansatte."

Nu er der måske nogen, der har været på kursus i girafsprog og andre mærkelige ting, som er lidt skeptiske. Hvad skal de tro om den her karavane?

"Vi kommer ikke ud med mærkelige begreber og konsulentagtige finter. Vi forsøger at tage udgangspunkt i de problemer, som de ansatte gerne vil fokusere på. Derfra prøver vi at lære folk de universelle redskaber til at brainstorme og til at se ting fra andre vinkler. Vi vil gerne have, at man omgår selvcensur. Mange gode idéer bliver skabt oven på dårlige idéer."

Men I har en trekantet reol med. Det virker da lidt mærkeligt.

"Møblet understreger vigtigheden af, at man ser sin arbejdsplads med andre briller. Det er lidt underligt, men det er meningen. Vi kommer jo ud til en arbejdsplads og skal få medarbejderne til at se anderledes på deres egne lokaler. Og der kan møblet nogle ting."

Hjælper I med at gennemføre idéerne?

"Det gør vi ikke. Vi kommer forbi i tre til fem timer og hjælper med at idéudvikle projekter, der er nemme at udføre, og som ikke koster en hel masse penge."

Nedenfor kan du se, hvornår Karavanen kommer forbi din egn. 

Uge 6-10 (3. februar - 9. marts): Øst for Storebælt

Uge 11-13 (10. - 30. marts): Vest for Storebælt

Uge 14-16 (13. marts – 20. april): Øst for Storebælt

Uge 17-19 (21. april – 11. maj): Vest for Storebælt

Du kan læse mere om karavanen her