13. februar 2014

Ministerium truer med at sætte Frederikshavn under administration

Grundet kommunens dårlige økonomi truer Økonomi- og Indenrigsministeriet med at sætte Frederikshavn Kommune under administration.

Økonomi- og Indenrigsministeriet truer med at sætte Frederiskhavn kommune under administration. Det er budskabet af det brev, som borgmester Birgit Hansen (S) modtog fra Økonomi- og Indenrigsministeriet onsdag. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

”Det er en løftet pegefinger. Det er ikke noget, der er sket over night. Vi har længe haft Danmarks dårligste likviditet, og det er bare blevet endnu værre i sidste kvartal af 2013. Nu er kassen så tom, at der i gennemsnit er 468 kroner pr. borger, og det er et fald på 49 procent siden udgangen af 3. kvartal 2013,” siger borgmester Birgit Hansen til Nordjyske Stiftstidende.

Opbremsning på vej

Økonomiudvalget blev orienteret onsdag og er straks gået i gang med en økonomisk katastrofeopbremsning. Birgit Hansen foreslår selv, at kommunens serviceramme reduceres med tre procent i 2015 og derefter med en procent om året.

”Budget 2014 skal holdes. Vi har givet direktionen kompetence til at lave en ansættelsesvurdering, så de vurderer, om ledige stillinger skal genbesættes eller kan undværes. Desuden skal vi allerede nu i gang med at reducere kommunens serviceudgifter med 100 mio. kr. fra 2015,” siger Birgit Hansen.

Tidligere borgmester ikke overrasket

Frederikshavn Kommunes budget for i år blev vedtaget bag om daværende borgmester Lars Møllers (V) ryg, da S og SF fandt sammen. Lars Møller er ikke overrasket over udviklingen.

”Vi har længe haft en meget anstrengt likviditet, og med det serviceniveau, vi har, kører vi på kreditgrænsen hele tiden. Det er derfor, at Venstre ikke var med i det seneste budget. Vi har ikke råd til at leve, som vi gør. Derfor var budgettet uholdbart. Nu er virkeligheden rykket ind på borgmesterkontoret”, siger Lars Møller til Nordjyske Stiftstidende.