14. februar 2014

Midtjyske borgmestre til kamp for skattecentre

Borgmestre er nervøse for, at Skatteministeriets rationaliseringsplan vil reducere antallet af skattecentre. Nu forsøger de råbe skatteministeren op.

Skatteministeriets barsler med rationaliseringsplan. Frygten for miste skattecentre har fået midtjyske borgmestre op ad stolen, skriver P4 Midt og Vest.

”Jeg har forståelse for, at der skal rationaliseres og effektiviseres. Det prøver vi også selv på i kommunerne, men her synes jeg, man skal tilgodese de behov, vi har i vores del af Danmark,” siger Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester i Morsø Kommune til P4 Midt og Vest.

Føler sig overset

Med den nuværende organisation er der skattecentre i Herning, Skive, Thisted og Struer, og der er betalingscentre i Ringkøbing og Holstebro.

I stedet for at bede ministeren bevare de 100 arbejdspladser på Skattecenter Skive, foreslår borgmester Peder Chr. Kirkegaard nu at udvide skattecentret til op mod 300 arbejdspladser.

”Vi synes nok, at vi er blevet overset en smule i Skive Kommune. Vi har fået lov til at beholde vores kaserne, og så har vi egentlig aldrig fået andet,” siger viceborgmester Preben Andersen.

R: Brug for en afgørelse

De Radikales skatteordfører i Folketinget, Nadeem Farooq, håber, at den nye skatteminister, partifællen Morten Østergaard, snart træffer en afgørelse

”Jeg er godt klar over, at det har en stor interesse, for det handler jo om lokale arbejdspladser,” siger han.

Men Nadeem Farooq vil ikke kommentere, om der skulle eksistere en såkaldt dødsliste med skattecentre, der er truet af lukning.