18. februar 2014

Lettere at begå socialt bedrageri

Tre ud af fire kommuner mener, at det er blevet lettere at begå socialt bedrageri efter at Udbetaling Danmark i fjor overtog ansvaret for kontrollen på området.

Snyd med boligstøtte eller førtidspension. I en rundspørge Danske Kommuner har foretaget, siger tre ud af fire kommuner, at danskerne har fået lettere ved at begå socialt bedrageri end tidligere. Årsagen er, at Udbetaling Danmark i fjor overtog ansvaret for kontrollen på området. Det skriver Danske Kommuner.

En halv milliard

Kommunerne havde tidligere ansvaret for at kontrollere og afsløre socialt bedrageri, og i 2012 fik de samlet et provenu på omkring en halv milliard kroner heraf. I 2013, altså efter at Udbetaling Danmark overtog kontrollen på området, oplevede de fleste kommuner massive fald i indtægterne.

”Fra 1. januar 2013 til 31. september 2013 har Udbetaling Danmark afsløret én sag med socialt bedrageri i Mariagerfjord Kommune med et provenu på 10.716 kroner. Da opgaven lå ved kommunen, afslørede vi bedrageri for 2.149.772 kroner på et helt kalenderår – det vil sige 1.612.329 på ni måneder. Det taler jo sit tydelige sprog,” siger borgerserviceleder Morten Overgaard fra Mariagerfjord Kommune til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Den typiske kommune har i 2013 fået cirka en tiendedel af, hvad den selv fik opkrævet året forinden.

Læs mere i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner