03. februar 2014

Frikommunerne kommer med nye skoletiltag

Børn skal blive bedre i skolen, og der skal skabes et bedre liv for de udsatte. Det blev konkluderet på KL's Børnetopmøde. Frikommunernes løsning er at tænke anderledes og udfordre undervisningsområdet med nye skoletiltag.

Mere motion i skolerne og større fokus på digitalisering skal gøre det nemmere at være barn i Gentofte Kommune. Gentofte Kommune er nemlig en frikommune og har derfor mulighed for at udfordre undervisningsområdet med visionen ”læring uden grænser”. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Det betyder engelsk for alle tre til ni-årige, en times motion for alle fra nul til 18 år og en digitalisering for alle børn i skolen.

I Roskilde Kommune forsøger man at hjælpe kommunens børn og unge ved at sætte fokus på ensomhed.

"Vores vision i Roskilde Byråd er, at alle børn oplever, at de er en del af et fællesskab. Vi ved, at det har fuldstændig afgørende betydning for børns livsglæde, at de har venner. Og vi ved, at det modsatte – at føle sig ensom og alene – giver en svær start på livet, som kan trække dybe spor videre i livet. Det både kan og vil vi gøre noget ved,” sagde Claus Larsen, formand for skole- og børneudvalget i Roskilde Kommune (S) til Børnetopmødet, skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Læs mere om de forskellige skoletiltag i frikommunerne i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Læs hele artiklen i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner