17. februar 2014

Dating-side for firmaer og fleksjobbere er stor succes

En jobbank for fleksjobbere ligger lige nu nr. tre i stor idékonkurrence. Den har opfyldt et stort behov for mange.

Det kan være svært at finde et job, hvis man kun kan arbejde få timer om ugen. Og derfor har der også været stor begejstring for den fleksjob-portal, som Mariagerfjord Kommune har oprettet.

”Mange har følt, at det var som at slå i en dyne, når de skulle finde job,” fortæller konsulent i Mariagerfjord Kommune, Iben Kofod.

Hun har været med til at starte portalen op, som gik i luften i sommeren 2013. Siden da er der slået 100 jobs op på siden.

Nomineret til pris

Derfor er portalen også nomineret til Danmarks bedste mindste idé , og Iben Kofod ved godt hvorfor.

”Jeg tror, at den person, der har nomineret os, er en fleksjobber, der har følt sig lidt glemt i det system, der var i forvejen,” siger hun.

Fleksjob slås nemlig sjældent op på de almindelige jobportaler.

Anonyme job-opslag virker

På portalen kan fleksjobbere lægge deres profil op, så virksomheder kan se, hvilke ansøgere der har kvalifikationer til netop deres job.

Virksomheder kan på den anden side få Mariagerfjord Kommune til at lægge stillingsopslag op anonymt. Derefter kontakter fleksjobberne kommunen, som så formidler en kontakt.

På den måde, skal virksomhederne ikke bruge en masse resurser på en stilling, som måske kun er på 10 timer.

Øger produktivitet i virksomheder

”Det kunne være dig eller mig, der kører galt i morgen. Og vi har jo en masse kompetencer, der ikke forsvinder, bare fordi vi ikke kan arbejde lige så meget,” fortæller Iben Kofod og uddyber:

”I mange virksomheder bruger medarbejderne ofte 20 procent af deres tid på opgaver, de er overkvalificerede til. Der kan man i stedet ansætte en fleksjobber i nogle timer og dermed øge produktiviteten for få penge.”

Iben Kofoed ser mange fordele i, at en lignende portal kan blive landsdækkende. Men det er stadig svært at sige, om det bliver en mulighed. Indtil videre er Mariagerfjord Kommune dog med i en statslig undersøgelse af fleksjob-indsatsen.