18. februar 2014

Danskerne bliver i barndommens gade

Danskerne holder af deres hjemegn. 42 procent bor som 33-årige i samme kommune, som da de afsluttede grundskolen. Det viser en undersøgelse fra Momentum.

Hos mange danskere banker hjertet stadig for hjemstavnen. Og derfor bliver 42 procent af de 33-årige danskere også boende i samme kommune, som de afsluttede grundskolen i. 

Derudover bor 18 procent i samme landsdel, men i en anden kommune.  Det viser en undersøgelse, som Momentum har foretaget ved at bruge Danmarks Statistiks registre. Her har man undersøgt flyttemømstrene for hele årgang 1979.

Ikke særligt mobile

Der er stor forskel på, hvor meget vi flytter, afhængig af hvor vi bor. Men generelt er danskerne ikke særligt vilde efter at flytte, vurderer Thorkild Ærø, direktør for Statens Byggeforskningsinstitut.

"Overordnet set viser tallene jo, at vi ikke flytter ret meget. Vi er ikke særligt mobile, og når vi flytter, er det typisk ikke særlig langt. Det er i 18-25-års alderen, at folk flytter for alvor, typisk for at få en uddannelse. Derefter hænger man stort set fast," siger Thorkild Ærø.

Læs mere om, hvilke kommuner der er gode til at beholde beboere, og hvilke der kæmper med udflytningen i det nye Momentum.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Læs hele artiklen i KL's nyhedsbrev Momentum