05. februar 2014

Børnehus for syge børn vinder hæderspris

Kræftens Bekæmpelses Hæderspris er i år gået til Børnehuset Siv. Huset hædres for at give syge børn og deres forældre en bedre hverdag.

Børnehuset Siv, der ligger i Farum Kommune, har modtaget Kræftens Bekæmpelses Hæderspris. Huset er en privat daginstitution for børn i alderen 1-7 år med alvorlige sygdomme som hjertefejl og leukemi.

Prisen blev overrakt af kronprinsesse Mary og formanden for Kræftens Bekæmpelse Frede Olesen. Han kalder Børnehuset Siv for et sted, der giver enestående muligheder for familier med syge børn.

”Børnene bliver udfordret og får et fællesskab med andre børn, og familierne bliver støttet og aflastet. At kunne komme i sådan et hus betyder, at hverdagen kommer lidt tættere på det almindelige liv, som de her familier så inderligt ønsker sig tilbage til,” sagde Frede Olesen i sin begrundelse.

Rådgivning og Knus

Børnehuset er en privat institution med plads til 20 børn, som kan få plads efter aftale med deres egen kommune. I huset kan børnene sammen med deres forældre bruge tid med andre børn og forældre, der er i en lignende situation.

”Jeg blev forstået. Jeg blev rådgivet. Jeg fik knus og kram på de rigtige tidspunkter, og jeg mødte andre, der var i igennem det samme eller var kommet ud på den anden side og kunne fortælle, at det nok skulle gå. Jeg kan slet ikke understrege, hvor vigtigt det sted er for os, der er så heldige at komme dertil med vores syge barn,” siger Julie Sommer, der nominerede institutionen til prisen.   

Meget syge børn har ofte ikke mulighed for at komme i en almindelig daginstitution på grund af deres lave immunforsvar. Børnehuset Siv har til gengæld meget strenge krav til hygiejne.

Med prisen følger en check på 50.000 kroner.