09. december 2014

KL opfordrer til nye forhandlinger om vandsektorlov

Forligspartierne bør vende tilbage til forhandlingsbordet med henblik på en ny aftale om vandsektoren, så kommuner og vandselskaber har et bedre grundlag for at løfte opgaven, lyder opfordringen fra KL.

Torsdag brød forhandlingerne om en ny vandsektorlov sammen, da Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative ikke kunne nå til enighed med regeringen om en aftale. 

De borgerlige partier forlod forhandlingerne, fordi de frygter en skattestigning til vandselskaberne, og fordi regeringen har afvist De Konservatives krav om at ændre skatten med tilbagevirkende kraft. 

Jørn Pedersen, formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, ærgrer sig over, at parterne er gået hver til sit uden at nå til enighed om et forlig om vandsektoren, da der er behov for at lette bureaukratiet for kommuner og vandselskaber. 

En barriere for udvikling

"De nuværende regler er en barriere for udviklingen af sektoren og for et effektivt samspil mellem kommuner og selskaber. Det er alt for omstændeligt for kommuner og vandselskaber at administrere reglerne, som de er nu".

"Partierne på Christiansborg var nået langt på en række punkter,  og derfor opfordrer vi dem til at genoptage forhandlingerne, så vi kan få den bedst mulige vandsektor for både virksomheder og borgere," siger han. 

"Hvad angår skattespørgsmålet, skal det naturligvis undersøges nærmere, men det bør ikke stå i vejen for en aftale. Jeg er sikker på, at der kan findes en løsning. Det er ærgerligt, hvis vi skal leve med en tung og uhensigtsmæssig lovgivning flere år endnu," siger Jørn Pedersen.
 
Også organisationerne DI og Danva understreger vigtigheden af en ny vandsektorlov og opfordrer forligspartierne til at genåbne forhandlingerne, skriver Altinget.dk.