21. august 2014

Nyt projektråd skal sikre bedre it i København

Københavns Kommune etablerer it-projektråd. Det skal hjælpe med til at realisere effektiviseringsgevinster på op mod 200 mio. kroner i de kommende år.

Et nyt it-projektråd i Københavns Kommune skal hjælpe større it-projekter i kommunen mere sikkert i land, styrke videndelingen på tværs i kommunen og sikre realiseringen af effektiviseringsgevinster på op mod 200 mio. kroner.

Rådet er etableret med inspiration fra Statens it-projektråd og består af syv direktører fra både private virksomheder og offentlige institutioner.

Ny virkelighed

”Københavns Kommune står over for en ny virkelighed. Fremover vil digitaliseringsprojekter i højere grad end tidligere have borgerne i centrum i forhold til det endelige produkt”.

”Derfor er det endnu mere vigtigt at have styr på tid, budget og ikke mindst realisering af gevinster. Det skal rådet hjælpe kommunen til at blive bedre til”, siger Pernille Andersen, der er administrerende direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen i København og formand for IT-projektrådet.

Skal lave risikovurdering

It-projektrådet skal lave en risikovurdering på alle kommunale it-projekter, der har et budget på over 5 millioner kroner.

Rådets anbefalinger bliver vedlagt de årlige budgetforhandlinger og fungerer som et review af projektet. Det skaber mulighed for dialog og læring i forbindelse med projektstyring.

Læs mere om it-projektrådet på www.itprojektraad.kk.dk

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Læs mere om det nye it-projektråd i København