25. august 2014

Mange opkald til kommunen ender i blindgyde

Kommunerne arbejder på at optimere borgerservicen. Ny undersøgelse viser, at der mange steder er plads til forbedring.

Konsulenthuset Servicemind har foretaget en række kontrolopkald til landets kommuner og er nået frem til, at gennemsnitligt 44 procent af opkaldene ender i en blindgyde. Fx i form af ubesvarede opkald, afbrudte opkald eller også hjælpes borgeren ikke til rette medarbejder.

Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Stevns Kommune topper listen med en succesrate på 90 procent. Det glæder Jane Sandgaard, centerchef for Borgerservice, Kultur og Fritid, der har en forklaring på kommunens gode håndtering af borgerhenvendelser.    

”Vi etablerede et callcenter i september som led i, at vi kun vil have én indgang til kommunen. Alle er klar over, at det er en utrolig vigtig opgave, og medarbejderne brænder for at hjælpe borgerne,” siger hun til Danske Kommuner.

Skal straksafklare henvendelser 

Odense Kommune ligger nederst i undersøgelsen med en succesrate på 10 procent. Men det er der stor fokus på at rette op på:

”Der var ventetid – og også rigtig lang ventetid – fordi vi, da undersøgelsen blev gennemført, var ved at indføre en helt ny borgerbetjening. Vi har skrottet omstillingsbordet og har nu fokus på, at medarbejderne skal straksafklare henvendelserne i endnu højere grad end nogen anden dansk kommune,” siger chef for borgerkontakt Søren Thorsager.  

Du kan læse meget mere om sagen i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.