14. august 2014

Konference om bredbånd og mobiltelefoni

Hvilke muligheder har kommunerne for at skabe bedre dækning af bredbånd og mobiltelefoni over hele landet? Det spørgsmål søger en konference, som KL gennemfører i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, svar på.

Sommeren har budt på mange pressehistorier om manglende mobil- og dataadgang i Danmark. Har du brug for at tjekke op på kommunens muligheder for at skabe bedre dækning af bredbånd og mobiltelefoni, så tjek ind på konferencen om kommunernes rolle i udbredelsen af bredbånd og mobildækning den 21. august  i Middelfart.

Det er KL, der afholder konferencen i samarbejde med Erhvervsstyrelsen.

Alle kommuner og regioner er inviteret – og der deltager repræsentanter fra telebranchen, Folketinget og Erhvervsstyrelsen.

Kommunerne i krydspres

Kommunerne er i et krydspres i forhold til udbredelsen af bredbånd og mobildækning. Digitalt bredbånd og mobildækning er en forudsætning for den fortsatte digitalisering af Danmark.

Bredbåndsforsyning og mobildækning i høj kvalitet og til gode priser er vigtige for såvel national som lokal vækst og for lokal udvikling og fastholdelse af såvel borgere som arbejdspladser.

Det er samtidig en forudsætning for, at telemedicin, hvor fx borgere kan levere analyseresultater eller billeder til sundhedssystemet til afklaring i stedet for at møde personligt op, kan få en ordentlig udbredelse. Og kommunerne mødes af krav om handling fra medarbejdere, borgere og erhvervsliv, når markedskræfterne ikke slår til i forhold til at levere den nødvendige mobil- og bredbåndsdækning.

Indblik og overblik

På konferencerne giver Erhvervsstyrelsen og KL indblik i og overblik over, hvilke ledelsesmæssige beslutninger og tiltag den enkelte kommune har mulighed for at tage for at fremme udviklingen af bredbånd og mobildækning lokalt. 

Der kigges på, hvor kommunalfuldmagten er i spil, og der gives blandt andet med udgangspunkt i udbuddet fra Region Nordjylland bud på, hvordan et udbud kan sammensættes, så teleselskaberne tiltrækkes.

Du kan læse mere om konferencen den 21. august og tilmelde dig her.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Tilmeld dig konferencen om udbredelsen af bredbånd og mobiltelefoni