24. april 2014

S-borgmestre bakker Frederiksen op

Borgmestre er enige med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i, at Socialdemokraterne skal lytte mere til vælgerne.

Mette Frederiksen (S) møder opbakning blandt sine partifæller på landets rådhuse til sin udtalelse om, at Socialdemokraterne skal kigge indad for at finde forklaringen på partiets vælgerflugt. Det skriver Berlingske Nyhedsbureau

"Jeg er helt enig i, at når et parti er i vælgermæssig krise, så skal man kigge indad, det er som regel aldrig vælgerne, der tager fejl," siger Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen, til TV 2 News og tilføjer, at Socialdemokraterne skal have en diskussion af partiets udfordringer.

Ikke alle kan være tilfredse

Tårnbys borgmester, Henrik Zimino (S) er enig i, at der har været sager, hvor Socialdemokraterne kunne være bedre til at lytte, men han understreger samtidig, at det er umuligt at stille alle vælgere tilfredse.

"I visse sager skal man da bestemt lytte mere til, hvad der rører sig ude lokalt i befolkningen. Det kan man ikke gøre for lidt. Men jeg kan ikke acceptere det synspunkt, som det meget vel kunne lede til i en stor presseoverskrift, at Socialdemokraterne skal gøre, hvad vælgerne vil. For det er ikke muligt at tilfredsstille alle vælgere, det kunne også være, at forventningerne blandt vælgerne er for høje," forklarer han i Radioavisen.

Mette Frederiksen siger i dag til Børsen, at Socialdemokraterne skal være bedre til at lytte til danskerne, som har den økonomiske krise tæt inde på livet. Interviewet er angiveligt fire uger gammelt, men er først blevet bragt torsdag, hvor det har vakt stor opsigt.