07. april 2014

Regeringen varsler ny industristrategi

De største danske virksomheder har tjent milliarder, men opsvinget kan ikke mærkes på det danske arbejdsmarked. Ny industristrategi skal dæmme op for problematikken, lyder det fra S.

På seks år er der forsvundet 18.000 danske jobs i landets 23 største virksomheder, viser en analyse i Berlingske mandag. I samme periode har selskaberne i analysen skabt knap 62.000 job i udlandet og oplevet en stigning i omsætningen med 32 procent til 763 milliarder kroner.

Men ifølge Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht (S), bør danske lønmodtagere også få glæde af virksomhedernes succes. Derfor er regeringen er netop nu på vej med en større industristrategi, der skal sikre flere danske arbejdspladser og flere investeringer i Danmark, fortæller han til BNB.

»Målsætningen er simpelthen at understøtte, at en række af de her arbejdspladser kan blive trukket hjem til Danmark. Samtidig skal vi også sikre, at det bliver mere attraktivt at etablere nye arbejdspladser inden for rigets grænser,« siger Benny Engelbrecht til BNB.

»Det er helt naturligt at se på investeringsstrømmen og først og fremmest at få danske virksomheder til også at tænke danske investeringer ind. Det begynder langsomt at vende, men det er klart, at vi ønsker, at det går hurtigere. Og hvis vi kan understøtte det med politiske initiativer, så vil vi gerne gøre det,« siger erhvervsordføreren, der ikke vil komme ind på det konkrete indhold i regeringens kommende industristrategi, der bliver præsenteret i løbet af foråret.