09. april 2014

Minister-udgivelse skal sætte skub i den kystnære turisme

De danske kystområder kan tiltrække langt flere turister, end de gør i dag. Med bedre og mere sammenhængende planlægning skal kommunerne lokke flere til både vestkysten og østkysten, mener miljøministeren.

Det kan være små greb, der skal til, for at få flere turister til at sætte kursen mod danske kystbyer for at spise, overnatte og holde ferie.

Men skal turismen løftes i Danmarks kystbyer kræver det, at kommunerne har en plan for præcis hvordan. Det er budskabet fra miljøminister Kirsten Brosbøl i en ny udgivelse om turismeudvikling i yderområder og kystferiebyer.

- Vi har de lange hvide badestrande, de bløde klitter og de smukke fjorde. Men mange steder kan man gøre mere for at gøre områder mere tilgængelige og binde dem sammen med andre attraktioner og overnatningsmuligheder. Det kan lyde banalt, men turisterne efterspørger sammenhæng, og den kan blive bedre mange steder, siger Kirsten Brosbøl i pressemeddelelsen fra ministeriet.

Kommuner bør lave udviklingsstrategi

Med udgangspunkt i Varde og Guldborgsund kommuner lægger den nye udgivelse op til, at den enkelte kommune laver en udviklingsstrategi for, hvordan attraktioner og faciliteter kan underbygge hinanden.

Mange af kystbyerne lever allerede i høj grad af turisterne, og hvis sæsonen kan forlænges ved nogle mindre justeringer, vil det bidrage til væksten og beskæftigelsen i yderområderne,” siger Kirsten Brosbøl.

Rapporten er udgivet af Naturstyrelsen og kan læses her.