22. april 2014

Kommuner roses for at stryge erhvervsliv med hårene

Arbejdsgiverorganisationer glæder sig over, at mange kommuner har sænket eller fjernet afgifter for erhvervslivet

Jagten på nye arbejdspladser har fået rigtig mange kommuner til at sænke afgifter for erhvervslivet. Eksempelvis er dækningsafgift og byggesagsgebyr blevet barberet eller helt fjernet, hvilket får rosende ord med fra arbejdsgiverorganisationer, skriver Jyllands-Posten i dag.

”Det er kommet på dagsordenen i løbet af de seneste par år. Normalt er det altid børn, unge og ældre, der optager kommunalpolitikernes dagsorden, men erhvervslivets vilkår og arbejdspladser er rykket op på listen. Der er snart ikke den kommune i Danmark, der ikke har en plan for at blive en god erhvervskommune. Det er ret fantastisk,” siger Hanne Schou, underdirektør i DI til Jyllands-Posten.

Også Dansk Erhverv genkender og kvitterer for udviklingen.

”Erhvervspolitik på kommunalt plan har i de seneste halve år fra omkring kommunalvalget virkeligt fået en tiltrængt bevågenhed. Det er fremragende, og vi håber, at man fastholder og gerne udvikler det endnu mere,” siger Niels Milling til Jyllands-Posten.

Boye: Hvorfor skal man betale

Hos KORA advarer man mod et nulsumsspil, hvor kommunerne reelt kun flytter arbejdspladserne mellem hinanden. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd påpeger, at gode betingelser for erhvervslivet ikke afgøres af afgifternes størrelse alene. Det handler også om god infrastruktur og uddannelsesmulighederne.

I Odense forsvarer man dog den nye tilgang til erhvervslivet

”Hvorfor skal man betale for at få lov til at investere i vores by? Det her vi revideret vores syn på, og det tror jeg, at mange andre også kommer til,” siger borgmester Anker Boye (S) til Jyllands-Posten.