11. april 2014

Kommunalt beredskabet træner med drone

Det kommunale beredskab i Ringkøbing-Skjern Kommune har anskaffet sig en drone. Der er fornuft i at have et ekstra sæt øjne i luften, lyder forklaringen.

Det Kommunale Redningsberedskab i Ringkøbing-Skjern Kommune anskaffet en drone, som kan rekognoscere fra luften ved større brande. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Dronen har kostet 15.000 kroner, og halvdelen er sponsoreret af Beredskabsforbundet, som organiserer de godt 40 aktive frivillige, der træder til, når der er brug for ekstra mandskab.

”Jeg tror, den bliver et rigtigt god supplement, der gør, at vi kan sætte hurtigere og mere præcist ind. Når vi først har lært den at kende, bliver den sikkert uundværlig,” slutter beredskabschef Iver Sloth Kristensen. 

Ekstra øjne i luften

I Ringkøbing-Skjern Kommune er dronen primært tænkt som en hjælp til at koordinere indsatsen ved større skov- og klitbrande, som den ved Borris skydeterræn forrige år, hvor flere brandstationer var involverede i indsatsen.

”Ved større ulykker kan vi godt bruge nogle øjne i luften, men vi tænker os lige om en ekstra gang, før vi får en helikopter på vingerne, for det er rasende dyrt, siger beredskabschef Iver Sloth Kristensen i pressemeddelelsen. 

I dag bruger man små 4x4 køretøjer til at rekognoscere med, men med dronen kan brandbilerne dirigeres meget præcist via dronens GPS-koordinater.

Ingen overvågning af private

Også ved eftersøgninger over kommunens fjorde og større vandløb vil dronen kunne bruges, indtil Flyvevåbnets redningshelikopter er nået frem. Beredskabschefen forestiller sig også, at den skal overflyve større bygningsbrande, noget Københavns Brandvæsen forsøger sig med.

Et hold af fem frivillige er nu i gang med at træne med dronen. Det sker på områder, der er godkendt til formålet. Private borgere skal derfor ikke frygte, at de nu bliver overvåget fra luften. Beredskabet må kun bruge dronen i forbindelse med brand- og redningsindsatser.