25. april 2014

KL ønsker flere leverandører af Digital Post

Kommunerne ønsker brugervenlighed og flere leverandører end eBoks i næste version af Digital Post. Kontrakten med eBoks udløber næste år.

Digital Post skal væk fra den model, hvor en enkelt leverandør står for et stort og fastlåst system, sådan som det er tilfældet i dag. Det er budskabet fra KL, der i samarbejde med kommunerne har udarbejdet en række principper for Digital Post, forud for at kontrakten med eBoks A/S udløber til næste år. Det skriver Version 2.

"Vi ønsker at gå fra at have en teknisk løsning og over i noget, der ligner en infrastruktur. Vi skal aktivere markedet i forhold til de enkelte komponenter i Digital Post, så der kan blive skabt gode brugervenlige løsninger til de forskellige dele af systemet," siger Jacob Poulsby Andersen, der er projektleder i KL, til Version2.

Og hvis det står til KL skal Digital Post skal være mere åbent og fleksibelt, og borgerens behov skal i centrum. De enkelte dele af systemet skal i udbud, og virksomheder skal have lov at tilbyde nye muligheder for at integrere med forskellige andre systemer.

Flere løsninger skal imødekomme behov

En af grundene til, at KL vil have de enkelte dele udbud, er, at man skal kunne læse Digital Post flere steder.

"Hvis man sætter markedet i spil vil det give større selvbestemmelse i forhold til, hvor man vil læse Digital Post. Man kunne måske forestille sig, at Digital Post kunne integrere med Gmail eller et andet mailsystem – så længe man selvfølgelig skal identificere sig sikkert først," siger Jacob Poulsby Andersen.

KL ønsker også brugerfladen får et løft, så man kan åbne systemet op og få flere leverandører på banen. Det skal gøre Digital Post til en overordnet infrastruktur, hvor det er muligt at koble nye funktioner til, der møder borgerne, der hvor de er.

»Det er ikke brugervenligt på den måde, at det tvinger borgerne til at bruge en bestemt løsning. I forhold til den løsning vi har i dag, skal vi tænke borgerens behov i centrum i stedet for den myndighed, der afsender brevet,« siger Jacob Poulsby Andersen.