25. april 2014

Hørsholms borgmester lunken på V-ønske om at købe kaserne

Venstre i Hørsholm vil tilbyde Forsvarsministeriet at købe Sjælsmark Kaserne for at slippe for et udrejsecenter for afviste asylansøgere på grunden. Hørsholms borgmester Morten Slotveds (K) vil hellere have private investorer.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

”Jeg synes, det er noget, vi skal diskutere politisk om kommunen skal købe en forurenet grund og stå med den risiko, eller om vi skal lade et privat initiativ stå for udviklingen af grunden - det er kommuner generelt ikke de bedste til. Det er ikke en offentlig opgave at købe grunde, hvis ikke vi har en plan med det,” siger borgmester Morten Slotved til Frederiksborg Amts Avis.

Justitsministeriet bekendtgjorde sidste sommer, at Sjælsmark Kaserne skulle overgå fra Forsvarsministeriet til Udlændingestyrelsen. Her skulle man oprettet et samlet udrejsecenter til afviste asylansøgere på kasernen.

Undervejs er processen forsinket, og det landsplandirektiv. Både den konservative borgmester og Venstres vurderer, at Justitsministeriet er stødt på uforudsete problemer med etableringen af udrejsecenter på Sjælsmark Kaserne.