02. april 2014

Hjemmeplejen hopper på cyklen i Struer

Hjemmeplejen i Struer Kommune har droppet bilerne i byen. Medarbejderne vil hellere op på cyklen, når de skal ud og hjælpe borgerne

Fra 1. april er det slut med at tage bilen, når hjemmehjælperne i Struer by skal ud på deres daglige rute og hjælpe borgerne. I stedet er det på med cykelhjelmen og op på el-cyklen, når jobbet skal passes, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Igennem længere tid har social- og sundhedshjælperne og sundhedsassistenterne efterspurgt flere el-cykler. Der blev i 2011 købt otte cykler, men der var et ønske om flere, så bilerne kunne få lov at blive i garagen.

Nu har hjemmeplejen købt 16 nye el-cykler og opsagt alle kørselsaftaler, så de ansatte kan cykle til og fra borgerne.

”Det er selvfølgelig en stor omstilling for den enkelte medarbejder, og for nogle bliver det udfordrende, men der har været stor opbakning til projektet. Selvfølgelig bliver der ulemper som regn, blæst og kulde, men de fleste ser positivt på mulighederne for vægttab, bedre kondi og masser af frisk luft – og vi håber på medvind på cykelstierne, god motion i arbejdstiden, og at solen skinner i rigtig mange timer,” siger tillidsrepræsentant Anne Petersen i pressemeddelelsen.