02. april 2014

Flertal ønsker adgangskrav på gymnasiet

57 procent af danskerne ønsker karakterkrav for at blive optaget på gymnasierne, viser ny meningsmåling.

Karakterbogen skal have en vist niveau, hvis drømmer om en studenterhue skal blive til virkelighed. Et flertal af danskerne mener nemlig, at det er en god idé at indføre karakterkrav til de gymnasiale uddannelser, skriver Ugebrevet A4.

57 procent bakker i undersøgelsen, som er udarbejde af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, op om, at der skal indføres karakterkrav for at komme på gymnasiet. Hver fjerde dansker, 25 procent, mener, at det er en dårlig idé.

Samtidig mener hele 57 procent, at der skal være forskellige krav til erhvervsskoler og gymnasier. 35 procent mener, kravene skal være ens.

Forhandlinger efter påske

Undersøgelsen er lavet efter, at et flertal i Folketinget i februar vedtog en reform af erhvervsuddannelserne. Under forhandlingerne var adgangskrav til gymnasiet det største stridspunkt. Det blev sendt til hjørne, fordi det ikke lykkedes at opnå enighed.

Efter påske begynder forhandlingerne om karakterkrav til gymnasiet igen. Og blandt de borgerlige partier er der glæde over udfaldet af A4’s undersøgelse.

Både Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ønsker højere karakterkrav til gymnasiet end til erhvervsskolerne, mens regeringspartierne sammen med SF og Enhedslisten modsætter sig.