01. april 2014

Få styr på statistikken op til lønforhandlingerne

KL, KTO og Sundhedskartellet har sammen udarbejdet vejledningen til udarbejdelse af Kommunal lønstatistik, "Brug statistikken!". Vejledningen kan bruges til de lokale lønforhandlinger i kommunerne.

Forud for de kommunale lønforhandlinger kan det være godt at have styr på lønstatistikken. KL, KTO og Sundhedskartellet har derfor udarbejdet "Brug statistikken!", som er en vejledning i udarbejdelse af lønstatistik til de lokale lønforhandlinger i kommunerne.

”Vejledningen er henvendt til de lokale lønforhandlere på både arbejdsgiver- og lønmodtagersiden. Det kan eksempelvis være en nyvalgt tillidsrepræsentant, som ikke har de store erfaringer med brug af lønstatistik i forbindelse med de lokale forhandlinger,” siger Silas Anhøj Soelberg, konsulent i Kontoret for Generelle Overenskomstforhandlinger i KL, der har været KL’s projektleder på pjecen.

Vejledningen, som er et resultat af overenskomstforhandlingerne i 2011, svarer på typiske spørgsmål, såsom hvilke oplysninger finder du i den Kommunale lønstatistik, og hvilke forhold man blandt andet skal være opmærksom på, når man fortolker statistikken.

Fakta: Her finder du vejledningen

Al lønstatistik til de lokale lønforhandlinger i kommunerne findes på her

Her kan vejledningen "Brug statistikken!" downloades i pdf-format. 

Der er desuden videomanualer, som illustrerer, hvordan en statistik kan udarbejdes via sitet.