03. oktober 2013

Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted

Rejseplanen har indgået et samarbejde med parterne bag kampagnen ”Tænk dig om før du ikke stemmer”. Det betyder, at danskerne nu nemt kan finde den hurtigste vej, når de skal stemme til kommunal- og regionsvalget.

Når du nu alligevel skal planlægge rejsen hjem til dine bedsteforældre, din søns nye lejlighed eller biografen, kan du slå to fluer med ét smæk og få stemt til kommunal- og regionsvalget. Du skal blot gå ind på Rejseplanen, indtaste din nuværende placering og derefter skrive ”stem ’bynavn’”. Herefter guider Rejseplanen dig til den hurtigste vej til det nærmeste valgsted.

Samarbejdet med Rejseplanen, som hver måned finder 20 mio. rejser til danskerne, er en del af KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriets kampagne ”Tænk dig om før du ikke stemmer”, som bl.a. sætter fokus på, at det er muligt at stemme allerede nu, hvis man ikke har mulighed for at stemme på selve valgdagen den 19. november 2013.

”Vi har valgt at indgå i dette samarbejde, fordi vi synes, det er en god sag. Så da vi fik muligheden for at være med til at gøre en forskel, slog vi naturligvis til. Det, vi har gjort, er, at vi har lagt alle valgstederne ind i vores database, så man nu nemt kan finde den hurtigste vej til et valgsted med kollektiv transport. På Rejseplanen har vi generelt stort fokus på at hjælpe borgerne, og derfor er vi rigtig glade for, at vi kan hjælpe borgerne med at stemme til kommunal- og regionsvalget,” siger Christina Hvid, adm. direktør i Rejseplanen.

Ambitionen for kampagnen er at nå de 20 procent af danskerne, der stemmer til folketingsvalget, men ikke til kommunal- og regionsvalget. Parterne bag kampagnen har derfor også engageret kommunerne i kampagnen, der tager helt nye tiltag i brug som eksempelvis mobile valgsteder, som bl.a. opstilles på uddannelsesinstitutioner, i storcentre og til havnefester. De mobile valgsteder har til formål at gøre det så nemt som muligt for borgerne at stemme – ligesom også samarbejdet med Rejseplanen vil kunne gøre.

”Det, der betyder allermest i folks hverdag, bliver besluttet i kommunalbestyrelserne. Det er fx beslutninger om børnehaver, ældrepleje, skoler, kultur- og fritidsliv. Derfor er det også vigtigt, at borgerne engagerer sig og er med til at søge indflydelse på beslutningerne i lokaldemokratiet. Netop derfor er vi også meget glade for, at Rejseplanen har valgt at hjælpe til med at sætte fokus på valget ved at gøre det endnu nemmere at finde den hurtigste rute til stemmestederne,” siger KL’s formand Erik Nielsen.

”I regionerne tages der hver dag beslutninger, der har betydning for danskernes sundhed og for vækst, trafik og uddannelse. Regionerne er tæt på danskernes hverdag, og derfor er det regionale demokrati vigtigt. Demokratiet er ikke en lukket fest – det skal være nemt at være med, og vi skal invitere alle indenfor. Derfor glæder jeg mig meget over, at vi i samarbejde med Rejseplanen kan gøre det endnu nemmere at komme til nærmeste stemmested og deltage i demokratiet,” siger næstformand i Danske Regioner, Carl Holst.

”Demokrati er for alle. Som valgminister går jeg op i, at så mange vælgere som muligt bruger deres stemme. Hvis der er vælgere, som har svært ved at komme til valgstedet på valgdagen, så må valget komme til dem. Derfor er jeg glad for, at det nu bliver nemmere for vælgerne at finde hen til de steder i kommunerne, hvor de kan brevstemme,” siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

For yderligere informationer kontakt:

Christina Hvid, Adm. Direktør i Rejseplanen, tlf. 23 43 18 03 og mail: chv@rejseplanen.dk

Line Oxholm Thomsen, Pressekonsulent i KL, tlf. 33 70 35 36 og mail: lnt@kl.dk

For mere information om kampagnen her

Fakta om kommunal- og regionsvalget findes her

YDERLIGERE MATERIALE

 • LINK

  Find dit nærmeste valgsted på Rejseplanen

 • LINK

  Følg kampagnen på Stem.dk

 • LINK

  Fakta om kommunal- og regionsvalg

 • LINK

  Bag om kampagnen 'Tænk dig om før du ikke stemmer'

 • LINK

  Kommunale eksempler på valgaktiviteter