03. marts 2013

Vestager kritiserer DLF for at skabe myter

Økonomi- og indenrigsministeren langer hårdt ud efter Danmarks Lærerforening. Hun mener, foreningen tager regeringens folkeskolereform som gidsel i en faglig kamp ved at bringe myter til torvs.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kritiserer Danmarks Lærerforening for, blandt andet med sin igangværende reklamekampagne, at skabe myter i debatten om lærernes arbejdstid.

Ministeren mener, at Lærerforeningen dermed tager regeringens forslag til en folkeskolereform som gidsel i en faglig kamp.

Det skriver Berlingske.

Kan ikke genkende billedet

"Jeg oplever, at der bliver skabt myter. Danmarks Lærerforening antyder i deres kampagner, at lærerne med regeringens reformudspil ikke får tid til forberedelse, hvilket skulle føre til discountundervisning. Men det billede kan jeg slet ikke genkende,” siger Margrethe Vestager til Berlingske.

Hun afviser, at det øgede timetal, regeringen lægger op til, vil gå ud over kvaliteten.

”Det kan jeg ikke se noget argument for. Med vores udspil vil nogle lærere forberede sig i længere tid, andre i kortere, fordi skolen skal afspejle det lærerkollegium og de udfordringer, der er lokalt. For mig er det åbenlyst, at det er bedre at tilrettelægge undervisningen fleksibelt på den enkelte skole frem for centralt,” lyder det fra ministeren.

Bondo: Utilstedelig indblanding

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, betegner ministerens udmelding som ”en helt utilstedelig indblanding i lærernes overenskomstforhandlinger”.

”Margrethe kan sige alt, hvad hun vil, at vi skal have en bedre folkeskole. Men det hænger ikke sammen, når man bare vil skrue op for undervisningstimerne ved at skære i forberedelsen, for det er jo dér, timerne skal komme fra,” siger Anders Bondo Christensen til avisen.

Mandag mødes parterne til forhandlinger i Forligsinstitutionen.