26. marts 2013

Skoleledere ønsker indgreb i lærerkonflikt

Både skoleledernes og elevernes formand mener, et indgreb i lærerkonflikten kan blive nødvendigt. Finansministeren betegner det som "upassende" at tale om et indgreb.

Regeringen bør gribe ind, før elevernes afgangsprøver kommer i fare. Det mener Anders Balle, formand for Skolelederforeningen, efter forhandlingssammenbruddet mellem staten og de statsansatte lærere, der kommer oven i sammenbruddet mellem KL og de kommunalt ansatte lærere.

Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.

Kan være løsningen

”Vi er ikke blevet informeret om en plan fra Undervisningsministeriets side, men min vurdering er, at regeringen er klar til at gribe ind i den her konflikt, før de ældste elevers afgangseksamener kommer i fare, og det vil jeg absolut også anbefale regeringen at gøre,” siger Anders Balle til Berlingske Nyhedsbureau.

Vera Rosenbeck, formand for Danske Skoleelever, er enig i, at et politisk indgreb kan være løsningen, hvis det ikke lykkes parterne at blive enige.

”Hvis der kommer et regeringsindgreb, må det være et indgreb, der prøver at finde det kompromis, som hverken KL eller Danmarks Lærerforening har været i stand til at finde gennem forhandlingerne. Det går ikke, at en af parterne fuldstændig kanøfles ved et eventuelt regeringsindgreb,” siger hun.

"Helt upassende"

Finansminister Bjarne Corydon (S) ønsker imidlertid ikke at tale om regeringsindgreb.

”Det er helt upassende at tale om eller spekulere i et regeringsindgreb. Vi er inden for rammerne af den danske model. Man forhandler, og man forhandler også hårdt, for der er nogle gange ting, der er vanskelige, og det er rimeligt, at alle forsvarer deres interesser,” siger Bjarne Corydon.