23. marts 2013

KL slår fast: Der er sammenbrud

Der hersker nogle steder forvirring om, hvorvidt der er et reelt sammenbrud i forhandlingerne mellem KL og Lærernes Centralorganisation. Men der er konstateret sammenbrud og dermed er en konflikt på vej, understreger KL.

KL og Lærernes Centralorganisation måtte i går aftes fredag sande, at parterne ikke kunne nå længere i forhandlingerne om ny overenskomst for lærerne. Dermed blev der konstateret sammenbrud, hvilket de to hovedforhandlere Michael Ziegler, KL og Anders Bondo Christensen, Lærernes Centralorganisation, efterfølgende slog fast over for medierne.

Men der har nogle steder i dag hersket tvivl om, hvorvidt der reelt var et sammenbrud, bl.a. fordi arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, Aalborg Universitet, på Ritzau i aftes sagde, at kun forligsmanden kan afgøre, om der er et sammenbrud.

”Henning Jørgensen har helt ret. Kun forligsmanden kan afgøre, om der er et sammenbrud. Men det var også det, der skete i Forligsinstitutionen i går aftes. Forligsmand Mette Christensen konstaterede over for parterne i går aftes ved bordet, at der ikke kunne findes en løsning, og at forhandlingerne dermed brød sammen. Forligsmanden kom blot ikke efterfølgende med en udmelding over for medierne, men altså alene over for parterne,” siger direktør Sine Sunesen, KL.

Politiken.dk omtaler også i dag, at Forligsinstitutionen bekræfter, at der ikke er aftalt flere møder i Forligsinstitutionen, og at der ikke kommer en officiel melding fra forligsmand Mette Christensen om, at forhandlingerne er brudt sammen.

Læs evt. artiklen her: http://politiken.dk/indland/ECE1929261/forligskvinde-bekraefter-der-er-ikke-aftalt-flere-moeder/