04. marts 2013

Godkendelse af KTO-forlig udskudt

KTO udsætter sin stillingtagen til KTO-forligene på det kommunale og regionale område, indtil der optages "reelle forhandlinger på undervisningsområdet". KL understreger, at man hele tiden har realitetsforhandlet med lærerne.

Forhandlingsfællesskabet KTO, der repræsenterer omkring en halv million offentligt ansatte, har besluttet at udsætte sin stillingtagen til forligene på både det kommunale og regionale område, indtil der optages "reelle forhandlinger på undervisningsområdet".

Beslutningen blev truffet på et repræsentantskabsmøde mandag.

KL's chefforhandler, Michael Ziegler, siger i en kommentar:

"Det er KTO's beslutning, truffet på baggrund af Danmarks Lærerforenings udlægning af forhandlingsforløbet. Fra KL's side har vi hele tiden realitetsforhandlet, og det fortsætter vi med i Forligsinstitutionen."

Ingen efterlades på perronen

KTO’s forhandlingsudvalg siger i en udtalelse, at man i KTO har givet hinanden håndslag på, at ingen efterlades ”på perronen”:

”Selv om der nu forligger et KTO-forlig på både det kommunale og regionale område, samt en lang række resultater på de enkelte overenskomstområder, kan vi konstatere, at arbejdsgiverne ikke har ført reelle forhandlinger med lærerne. Det vidner den fælles koordineret varsling om lockout af samtlige lærer på både KL’s, RLTN’s og statens områder også om. Dette er et angreb på den danske model”.

”Vi efterlader ingen på perronen og forventer, at der snarest optages reelle forhandlinger på undervisningsområdet. Så snart dette sker, vil vi tage stilling til KTO-forligene”, hedder det i udtalelsen fra KTO’s forhandlingsudvalg.

 

 Læs mere om overenskomstforhandlingerne

Kan mine børn komme i skole? Få spørgsmål og svar om lockout her

Læs mere om overenskomstforhandlingerne 2013 og konflikten

Se, hvorfor KL ønsker at modernisere lærernes arbejdstid på meretidsammen.dk

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Læs også: Samfundsøkonomisk ansvarlighed præger KTO-forlig