06. marts 2013

Antorini: Bondos udtalelse er fuldstændig ubegribelig

Børne- og undervisningsministeren forstår ikke, hvorfor Anders Bondo Christensen fraråder de unge at tage sig en læreruddannelse. Hun påpeger, at der også i fremtiden er brug for flere dygtige lærere.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) er overrasket over, at lærernes formand frygter så meget for fremtidens folkeskole, at han ikke længere vil anbefale de unge at tage sig en læreruddannelse. Det skriver Ritzau.

”Det er fuldstændig ubegribeligt, at formanden for Danmarks Lærerforening vil fraråde dygtige unge mennesker at uddanne sig til lærere, fordi der kører overenskomstforhandlinger. Det er helt urimeligt at tage de unge som gidsler i forhandlingerne,” siger Christine Antorini til Ritzau.

Brug for flere dygtige lærere

Bondos udtalelser kommer samtidig med, at mange unge skal til søge ind på de videregående uddannelser via kvote 2. Her er ansøgningsfristen 15. marts.

”Der er rigtig mange unge, der søger læreruddannelsen i kvote 2, og så er det beskeden fra lærerformanden. Vi har rigtig mange dygtige lærere i folkeskolen, og vi har brug for endnu flere dygtige lærere,” siger Christine Antorini:

”Det er fair nok at have forskellige holdninger til, hvordan folkeskolen skal udvikle sig. Men derfra til, at man som formand for Danmarks Lærerforening går ud og advarer unge mod overhovedet at søge læreruddannelsen - det er mig fuldstændig ubegribeligt, siger Christine Antorini.

 Læs mere om overenskomstforhandlingerne

 Kan mine børn komme i skole? Få spørgsmål og svar om lockout her

 Læs mere om overenskomstforhandlingerne 2013 og konflikten

 Se, hvorfor KL ønsker at modernisere lærernes arbejdstid på meretidsammen.dk