06. marts 2013

Anders Eldrup: Grønt lederskab er vejen til fremtidens kommune

På KL’s teknik- og miljøkonference til maj holder tidligere topchef i DONG Energy Anders Eldrup oplæg om grønt offentligt lederskab.

Anders Eldrup deltager med et oplæg om grønt offentligt lederskab på KL’s teknik- og miljøkonference Politisk Forum, den 2 og 3. maj.

Anders Eldrup har lang erfaring inden for energiområdet og offentlig ledelse fra DONG Energy og Finansministeriet samt bestyrelsesposter i Offshore Center Danmark, Copenhagen Clean Tech Cluster, DTU, Rockwoolfonden og Therma A/S.

”For at realisere visionen om et grønnere og stærkere Danmark har vi brug for styrket lederskab i kommunerne. Kommunerne er afgørende for, at den grønne omstilling udvikles, og det kræver lokalpolitisk vedholdenhed og engagement at sætte og holde den grønne kurs fremover,” siger Anders Eldrup.

Visioner vi ikke turde drømme om

Lejres  borgmester Mette Touborg (SF), der også er næstformand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, er helt på linje:

”Jeg er helt enig med Anders Eldrup. I Lejre har vi visionen om en økologisk kommune. Den kommunale vision har sat gang i lang række initiativer og omstillinger, som vi slet ikke havde turdet drømme om”.

”Ideen er politisk skabt. At gå foran med en grøn vision for hele kommunen har været en spændende og lærerig proces. Vi er nu i en ny fase, hvor vi følger op på de mange ideer og projektforslag, så visionen kan blive realiseret,” siger Mette Touborg.

Tænk nyt

På KL-konferencen vil Anders Eldrup og Mette Touborg deltage i en paneldebat med Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) og Susanne Krawack fra den grønne tænketank Concito.

Panelet skal diskutere med hinanden og med de ca. 500 deltagere fra kommuner, styrelser, foreninger og virksomheder, hvordan kommunerne i fremtiden kan tænke nyt i løsning af opgaverne på teknik- og miljøområdet.

KL’s konference inden for teknik og miljø, Politisk Forum, afholdes i Næstved på Hotel Menstrup Kro. Læs mere og tilmeld dig på www.kl.dk/politiskforum13

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Læs mere om KL's konference på teknik- og miljøområdet Politisk Forum