05. marts 2013

Anders Bondo advarer mod kaos

Hundredevis af tillidsvalgte fra lærerkredse over hele Danmark tog i dag til Odense, hvor i alt 2200 lærere holder tillidsrepræsentantstormøde. Anders Bondo var den første på talerstolen.

"Vi er ikke alene", sagde Anders Bondo ifølge Folkeskolen.dk, da han som den første tog ordet til lærernes tillidsrepræsentantstormøde:

"I går traf KTO den beslutning at udskyde hele det samlede kommunale forlig, fordi de syntes, den situation, Lærernes Centralorganisation er blevet bragt i, var uacceptabel."

Skal opfylde to mål

Anders Bondo advarede imod at fjerne den sikring, som han mener, arbejdstidsaftalen udgør:

"En arbejstidaftale skal opfylde to mål. For det første skal den beskytte den enkelte lærer. I den aftale, vi har i dag, er den eneste sikring, vi har, et maksimumundervisningstimetal for den enkelte lærer. Det er den mest fleksible aftale på hele det kommunale område. Det kan jeg sige, fordi jeg nu har sat mig ind i alle de andre, fordi vi skulle 'normaliseres'. Nu vil man fjerne den eneste beskyttelse og så bevare fleksibilieten - det nytter ikke noget".

"Det andet formål med aftalen er, at den skal været et godt planlægningsredskab for skolelederen. Jeg tror godt, I kan forestille jer det kaos, den enkelte skoleleder vil blive sat i, hvis der overhovedet ikke er nogen rammer for den komplekse opgave, det er at få et skoleår til at hænge sammen."

"Der er ikke tale om, at man omfordeler forberdelsestid fra den erfarne til den unge, nej der er tale om, at alle lærere skal undervise mere", lød det fra Anders Bondo ifølge Folkeskolen.dk.