07. marts 2013

150 energiaktørerer idéudviklede til Partnerskabsdag i Vejle

Partnerskabet 'Omstilling af energien i kommunerne' havde første mødedag den 25. februar. Her blev der blandt andet talt om tildelingskriterierne til puljen på 19 millioner, som der netop er blevet åbnet for ansøgninger til.

Mandag den 25. februar 2013 mødtes omkring 150 energiaktører fra både kommuner, regioner og private selskaber til Energiaktørernes Partnerskabsdag på Munkebjerg Hotel i Vejle. Programmet for dagen bestod blandt andet af orienteringer fra Energistyrelsen om både deres analysearbejde og tildelingskriterierne til puljen på 19 millioner, der blev afsat i Energiaftalen sidste år til at fremme partnerskaber om strategisk energiplanlægning.

Du kan læse mere og finde ansøgningsskema samt ansøgningsvejledning ved at klikke her.

Derudover handlede dagen om at inspirere til nye, innovative partnerskabssamarbejder. Deltagerne fik inspiration fra innovationsrådgiver Susanne Justesen til at udnytte de forskellige erfaringer og kompetencer hver gruppe sad inde med. Anden halvdel af dagen foregik i workshops, hvor deltagerne kunne høre og kvalifcere hinandens projektideer. Det kom der en masse spændende projektideer ud af - nogen eksisterende projekter, der blev kvalificeret og helt nye ideer, der næsten opstod i grupperne. Der blev fremlagt projektideer og kåret vindere på hver workshop, og til slut blev der kåret en samlet vinder i plenum.

Der er lavet en video for dagen, som kan ses lige her.

Du kan læse mere om Partnerskabet og se billedkatalog fra formiddagens gruppearbejde og eftermiddagens workshops - samt program fra dagen på www.kl.dk/partnerskab. Følg også med her for offentliggørelse af dato og program for efterårets Energiaktørernes Partnerskabsdag 2.