07. juni 2013

KL ønsker skolereform fra 2014

KL’s formand appellerer nu kraftigt til, at forhandlingerne om en skolereform fortsætter, så der findes en løsning med virkning fra 2014.

”Vi har brug for en skolereform, så vores børn bliver bedre rustet, og færre forlader folkeskolen uden de nødvendige færdigheder. Vi kan ikke vente til 2016,” fastslår KL’s formand Erik Nielsen.

”Det er meget uheldigt, hvis elever, forældre, lærere og skoleledere skal leve med uklarhed om rammerne for folkeskolen flere år frem i tiden. Vi skal i gang nu, og det vil være frygteligt, hvis vi i stedet bliver sat flere år tilbage,” siger Erik Nielsen.

”Det er vigtigt med fælles opbakning til skolen. Alle skal løfte. Kommunerne er klar, og vi er allerede i gang med at forberede os på, at der er ændringer på vej. Men der er brug for afklaring nu, så vi kan komme videre i arbejdet med at forberede os på den nye skole,” understreger KL’s formand.

Han finder det uacceptabelt, hvis en reform først kan træde i kraft på den anden side af et folketingsvalg, det vil formentlig sige fra 2016.

”Det er hele skolevæsenet, som har forberedt sig på en reform meget længe nu. På vegne af landets kommuner vil jeg gerne understrege, at al den energi og kræfter, der er brugt på, at vi fra næste år kan få en reform af folkeskolen, risikerer at være spildt. Og hvis Folketinget tøver nu, så er det flere årgange af børn, som betaler prisen for, at vi taber momentum.”.

”Jeg håber og forventer derfor, at der bliver fundet en løsning,” slutter KL’s formand.

Yderligere oplysninger hos prssechef Jonas Heltberg, 3370-3333, jhe@kl.dk