04. februar 2013

Hjemmeside skal øge kendskabet til klimaforandringer

En ny hjemmeside med fokus på det arktiske område skal styrke danske og grønlandske skoleelevernes kendskab til klimaforandringerne.

Klimaforandringerne på Arktis skal i højere grad være en del af undervisningen i folkeskolen. Derfor får danske og grønlandske skoleelever nu adgang til den seneste forskningsbaserede viden på den nye hjemmeside detnyearktis.dk.

Hjemmesiden offentliggøres 5. februar af Klima-, Energi- og Bygningsministeriet og indeholder det første sammenhængende undervisningsmateriale med fokus på udviklingen i Arktis.

”Skoleeleverne får adgang til den sidste nye viden om klimaforandringerne i Arktis. Arktis er et af de steder på kloden, hvor man tidligst vil kunne mærke den globale opvarmning. Derfor fortæller udviklingen her en hel del om, hvad det er for en udfordring, vi står med,” siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R).

Et brugervenligt indblik

Hjemmesiden er primært rettet mod elever i 9. og 10. klasse og indeholder lettilgængelig viden om den fremtidige udvikling og konsekvenserne af forandringerne.

”Arktis er dybt fascinerende, og vi kommer til at forholde os til forandringerne i de næste mange år. Oftest bliver historier om Arktis formidlet i videnskabelige artikler til en begrænset faggruppe, men på detnyearktis.dk giver vi et brugervenligt indblik i den nuværende viden om arktiske klimaændringer,” siger programkoordinator Morten Skovgård Olsen fra Energistyrelsen.