14. februar 2013

Flere borgmestre giver langtidsledige fortrinsret

Endnu en borgmester i Københavns Kommune er nu klar til positiv forskelsbehandling af langtidsledige. Arbejdsmarkedsforsker forudser forringet offentlig service.

I går meldte borgmester for Børn- og Ungeforvaltningen Anne Vang (S) ud, at alle job i hendes forvaltning skulle opslås som akutjob, hvilket betyder, at de langtidsledige bliver sat forrest i køen til nye jobs.

Nu følger socialborgmester Mikkel Warming (EL) trop. Det skriver Politiken.

Mikkel Warming har skrevet ud til sin forvaltning og bebudet, at langtidsledige skal foretrækkes til midlertidige stillinger – også selvom han eller hun ikke er den bedst kvalificerede.

”Det er et desperat forsøg på at lappe på en asocial møgreform af dagpengene,” siger han.

Problemet bliver ikke løst

Arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, professor Flemming Ibsen kalder det "uklog diskrimination".

”Det vil resultere i dårligere offentlig service og produktivitet, når man får mindre kvalificerede ansat. Taberne bliver også de andre ledige, der bliver overhalet af nogle mindre kvalificerede. Man fordeler fattigdommen, men man får ikke løst problemet,” siger han til Politiken.

Konservativ borgerrepræsentation bekymrede

Rasmus Jarlov, der er leder af de Konservative i Borgerrepræsentationen, advarer mod ideen. Han er enig med Flemming Ibsen, men er også bekymret for kommunens omdømme.

”Hvis det offentlige begynder at ansætte folk for at være flink, selvom de ikke er kvalificerede til jobbet, så vil den offentlige sektor for alvor både miste både sin effektivitet, men også sin prestige som arbejdsplads," siger Rasmus Jarlov til Politiken.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Københavnske langtidsledige foran i køen