04. april 2013

Ziegler fik overrakt nøglen til den gode skole

Lokale lærere fra Amager var torsdag morgen mødt frem til demonstration foran KL-Huset. Der var hornorkester, og en lockoutsang blev afsunget.

Medarbejdere i KL blev mødt med hornmusik fra ”lærernes lockout-orkester”, da de her til morgen mødte på arbejde.

Orkestret spillede rigtig fint, bemærkede KL.dk's udsendte medarbejder. ”Ja, men vi har jo også haft en ordentlig forberedelsestid,” svarede en af de musikalske lærere.

Efter lidt tid fik orkestret følgeskab af et par hundrede lærere fra Amager og Islands Brygge i København, der mødte frem til KL-huset for at synge en ”lockout-sang” og overrække ”nøglen til den gode skole”.

Vakte respekt

Det vakte respekt blandt demonstranterne, at KL’s chefforhandler i de strandede overenskomstforhandlinger, Michael Ziegler, var til stede og tog imod de mange papirnøgler, der var blevet fabrikeret. 

”Hermed overdrager vi vores arbejdsnøgler, i håbet om at vi snarligt vil få dem igen. Vi vil undervise, ikke konflikte, og vi har nøglen til folkeskolens fremtid. Den vil vi gerne have lov til at bruge,” sagde René Astrup, der talte på vegne af lærerne i distrikt Amager i København.

”Vi ved, at god undervisning kræver grundig forberedelse, evaluering og efterbehandling. Vi ved, at god undervisning kræver varierede metoder, individuelle hensyn og en klar struktur. Kort sagt, vi ved, hvad der skaber den gode skole. Vi holder nøglen til folkeskolens fremtid, og vi vil gerne have den igen,” sluttede René Aistrup.

"Vi' professionelle voksne"

Efter Michael Ziegler havde taget imod de mange nøgler, lyttede han med, da en af de ”lockout-sange”, der i den seneste tid er blevet forfattet af kreative lærere, blev afsunget.

”Vi’ professionelle voksne, der vil undervise vores børn. Vi er dem, der kæmper kampene, der gælder. Vi vil gerne undervise, men bli’r tvunget til at slås. Der’ mange, der har rigtig brug for os”, lød det i omkvædet på sangen, der er skrevet af Søren Sønderskov fra Løsning Skole i Hedensted Kommune.