08. april 2013

Seniorjobbere hjælper ældre med digitaliseringen

I Aalborg Kommune gør man nu en ekstra indsats for at hjælpe ældre, der ikke kan forlade deres eget hjem, med at blive digitale borgere.

Ældreområde Nord i Aalborg Kommune har ansat en seniorjobber, som skal tage på hjemmebesøg hos ældre og hjælpe dem med fx Nem-id og anden kontakt med det offentlige. Ordningen hjælper de ældre, der på grund af sygdom eller handicap ikke selv kan opsøge hjælp uden for hjemmets vægge.

"Det er vigtigt at skabe tryghed omkring det at bruge en computer og være digital borger," siger projektleder Pia Therkildsen til P4 Nordjylland.

Ældre, der ikke selv har en computer i hjemmet, kan af kommunen få stillet en computer til rådighed i fx tre måneder. Kommunen håber, at de ældre borgere efter nogle hjemmebesøg og undervisningstimer selv har fået så meget lyst til at klare sig selv, at de selv køber en computer.

Pia Therkilsen siger til P4 Nordjylland, at det er meningen, at projektet skal udbredes til resten af Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har stor fokus på ældre og it og har i samarbejdet med Ældre Sagen lavet en vejledning til ældre, der gerne vil lære at klare sig selv og blive ”digitale borgere”.

Se vejledningen her

For mere information om projektet:

Projektleder Pia Therkildsen

9931 1481 / 2520 1481

the-aeh@aalborg.dk

Aalborg Kommunes hjemmeside om SeniorDigital

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Kronik: Digitale løsninger skal sikre bedre velfærd

  • LINK

    Pressemeddelelse: Hvordan sikrer vi tryg digital velfærd?