02. april 2013

Krav om hurtigt indgreb i lærerkonflikt

Der er ikke udsigt til en forhandlingsløsning på lærerkonflikten. Flere parter, inklusive Danmarks Lærerforening, efterlyser derfor et hurtigt indgreb.

Både skolelederne, Danmarks Lærerforening og FTF efterlyser et hurtigt regeringsindgreb, der kan gøre en ende på den konflikt, der indledes i dag, hvor ca. 69.000 lærere i stat og kommuner er lockoutet. Og også i befolkningen er der opbakning til et indgreb senest efter to uger.

Det skriver Berlingske.

Tror ikke på kompromis

Skolelederforeningens formand, Anders Balle, tror ikke på et kompromis, mens konflikten raser, og ønsker derfor et regeringsindgreb:

”Få det gjort hurtigst muligt, så vi kan komme i gang med at lave almindelig, god skole igen. Det er alle parter bedst tjent med,” siger Anders Balle til Berlingske.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, kommer med samme opfordring:

”For hver dag, lockouten kører, oplever man endnu større forbitrelse blandt de lockoutede. Når regeringen alligevel sidder med en masterplan om et regeringsindgreb, så gør det hurtigt for skolens skyld,” siger Anders Bondo Christensen, der ifølge avisen har opgivet håbet om en forhandlingsløsning.

Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der er hovedorganisation for blandt andet Danmarks Lærerforening, ønsker også et lynindgreb:

”Det er en udsigtsløs konflikt, der nu bliver rullet ud, og det kan ingen være tjent med,” siger Bente Sorgenfrey.

Danskerne er enige

Ifølge en ny undersøgelse, som TNS Gallup har udført for Berlingske, mener 45 pct. af danskerne, at der skal gribes ind over for lockouten senest efter to uger. Modsat mener 34 pct., at Folketinget slet ikke skal gribe ind.

Ifølge Berlingskes oplysninger er det ”ikke usandsynligt”, at der kommer et indgreb efter cirka to uger.