13. april 2013

KL opfordrer LC til at komme til forhandlingsbordet

”I stedet for at lægge hele dit lod i den skål, hvor du lader Folketinget og regeringen tage ansvaret for en løsning, vil jeg opfordre dig til straks at komme til forhandlingsbordet.”

Ordene kommer fra KL’s formand Erik Nielsen. Han opfordrer nu Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, til at sætte sig til forhandlingsbordet med reel forhandlingsvilje.

”Du har fra lockoutens start efterlyst et regeringsindgreb, der kan afslutte konflikten. Du har gentagne gange påstået, at der er tale om aftalt spil mellem regeringen. I stedet for at lægge hele dit lod i den skål, hvor du lader Folketinget og regeringen tage ansvaret for en løsning, vil jeg opfordre dig til straks at komme til forhandlingsbordet,” skriver Erik Nielsen i brevet.

Erik Nielsen problematiserer, at Anders Bondo Christensen fra lockoutens begyndelse har efterlyst et regeringsindgreb og forsøgt at påvirke Folketinget i stedet for at udvise reel vilje til at nå et resultat.

”Hvis Lærerforeningen alligevel tror, at det hele er aftalt spil og venter på et regeringsindgreb, hvorfor brænder foreningen så 100 millioner kr. af om dagen af deres medlemmers løn? Michael Ziegler har gentagne gange siden sammenbruddet i Forligsinstitutionen ringet til Anders Bondo Christensen og opfordret til bevægelse på det punkt, men forgæves,” siger Erik Nielsen.

Erik Nielsen påpeger bl.a. i brevet, at Danmarks Lærerforening overhovedet ikke har rykket sig i forhold til KL’s hovedkrav – nemlig at fagforeningen ikke skal have aftaleret til at bestemme over lærernes arbejdstid. Ingen andre fagforeninger har sådan en aftaleret.

”KL er blevet beskyldt for at tage eleverne som gidsler. Men KL’s bestyrelse mener, det er Anders Bondo Christensen, der tager børn, forældre og lærere som gidsler, fordi han nægter at afgive fagforeningsprivilegier, som ingen andre på det danske arbejdsmarked har. Han kæmper for at opretholde Danmarks Lærerforenings særrettigheder,” siger Erik Nielsen.

Brevet, der er sendt til Anders Bondo Christensen fredag aften, er sendt Cc til LC’s forretningsudvalg, Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse og Uddannelsesforbundets hovedstyrelse.

Læs brevet i vedhæftede pdf her på siden.

For yderligere kommentarer fra KL’s formand, kontakt KL’s pressevagt på tlf. 3370-3333. 

YDERLIGERE MATERIALE