10. april 2013

Forslag fra DLF var blevet dyr fornøjelse for kommunerne

Forslag fra Danmarks Lærerforening, der blev præsenteret som stor indrømmelse, ville alene i Høje-Taastrup Kommune have udløst merudgifter på næsten 15 mio. kroner. Michael Ziegler betegner forslaget som rent spin.

Forslag fra Danmarks Lærerforening (DLF), som blev lagt frem, umiddelbart før lockouten trådte i kraft, ville alene i Høje-Taastrup Kommune have udløst merudgifter på knap 15 mio. kroner.

Det viser beregninger, som forvaltningen i Høje-Taastrup har foretaget, skriver Politiken.

Forslaget, som af DLF blev præsenteret som en indrømmelse i forhold til KL, indebar, at lærerne skulle have to minutters forberedelsestid pr. elev.

Omregnet til antallet af timer og elever pr. klasse i Høje-Taastrup ville det have kostet kommunekassen 14, 9 mio. kroner i årlige meromkostninger, viser beregningerne.

Rent spin

På den baggrund mener Michael Ziegler, der både er borgmester i Høje-Taastrup og KL’s chefforhandler, at forslaget er designet på en sådan måde, at KL aldrig ville kunne acceptere det:

”Med det forslag, som Bondo har lagt frem, vil det koste mig 15 mio. kroner mere om året at få den samme undervisning, som jeg får i dag med de eksisterende ressourcer. Så der, hvor han siger, at han imødekommer KL, må man bare sige, at der er slet ikke tale om en imødekommelse,” siger Michael Ziegler til Politiken.

 ”Enten skal jeg give børnene mindre undervisning, eller også skal jeg skære på hjemmeplejen eller andre områder for at finansiere nye lærerstillinger til Bondo. Det er rent spin,” siger Michael Ziegler.

Han er helt med på, at regnestykket kan se anderledes ud i andre kommuner, men normalt er Høje-Taastrup ganske typisk.

Vil ikke kommentere

Formanden for DLF, Anders Bondo Christensen, vil ikke kommentere på beregningerne fra Høje-Taastrup.

”Hvis KL gerne vil gå ind i det, vil vi gerne være med, men jeg kunne ikke drømme om at gå ind og forhandle ressourcer i medierne. Det tror jeg ikke er fremmende for noget som helst,” siger Anders Bondo Christensen til Politiken.