30. april 2013

Danmark i kamp med Brasilien og Rusland

Regeringen vil prøve at få verdens største vandkonference til Danmark i 2018. Konferencen sætter fokus på ressourcerne vand, energi og fødevarer. Modkandidaterne er Rusland og Brasilien.

Hvordan sikrer vi bedst de livsvigtige ressourcer vand, energi og fødevarer?

Står det til regeringen, er det et spørgsmål, som 15.-20.000 politikere, virksomheder, forskere og organisationer skal diskutere i København i 2018.

Regeringen forsøger nemlig at få værtskabet for verdens største vandkonference World Water Forum, der afholdes hvert tredje år. Modkandidaterne er sværvægterne fra Rusland og Brasilien.

”Det er en stor opgave at skulle kæmpe med Brasilien og Rusland om værtskabet, og det bliver ikke let. Men hvis det lykke at få World Water Forum til Danmark, så bliver det den største internationale begivenhed i Danmark i dette årti. Det er et kæmpe udstillingsvindue for grøn teknologi, og der kommer masser af virksomheder, politikere og organisationer til konferencen,” siger miljøminister Ida Auken (SF).

Et markant udstillingsvindue

Ifølge regeringen er potentialerne store for øget vækst og beskæftigelse i Danmark, idet det globale marked for vandløsninger forventes at vokse med seks procent de kommende fem år.

”I Danmark er vi på forkant, når det drejer sig om grøn omstilling. Hvis det lykkes Danmark at vinde værtskabet for World Water Forum, vil vi få mulighed for at vise omverdenen, at det er muligt at skabe grøn vækst og samtidig begrænse det globale forbrug af vand. Og endeligt får vi et markant internationalt udstillingsvindue, der viser danske virksomheders grønne løsninger og produkter frem for hele verden og dermed bidrager til at skabe nye arbejdspladser i Danmark,” siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

Globale udfordringer skal løses lokalt

KL glæder sig over, at regeringen nu forsøger at få konferencen til Danmark og bidrager gerne – fx ved at bakke op med kommunale eksempler på grøn omstilling.

”Konferencen er en god chance for Danmark til at vise, hvad vi kan på det her område. Samtidig er det vigtigt at sætte fokus på, at de globale udfordringer skal løses lokalt, om det så er i Brasilien, Rusland eller Danmark. Både de danske virksomheder og kommunerne har meget at byde på i forhold til konkrete løsninger. Derfor vil vi gerne bakke op om indsatsen for at få vandkonferencen til Danmark,” siger Martin Damm, formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg.

YDERLIGERE MATERIALE