09. april 2013

Borgmester: Vigtigt at kommunikere respekt for lærerne

Når vi har lagt den faglige konflikt bag os, bliver samarbejdet mellem kommunalpolitikkerne og skolelærerne alfa og omega. Det mener Herlevs borgmester.

Borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Petersen (S), forbereder sig på positiv og respektfuld kommunikation, når kommunerne og lærerne igen skal arbejde sammen for en bedre folkeskole. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

”Lige nu står vi på hver sin side af hegnet, men når vi har fundet en løsning, så vil jeg gå konstruktivt over på den anden side af hegnet og sammen med mine lærere udvikle skolen, og jeg har en forventning om, at de vil gøre det samme,” siger Thomas Gyldal Petersen til Danske Kommuner.

En god skole udvikles i fællesskab

Når der oven på en åben konflikt skal ryges fredspibe med lærerne i Herlev, er det ifølge borgmesteren vigtigt, at han som øverste leder formår at kommunikere sine positive forventninger.

”Den gode skole skal vi udvikle i fællesskab, og den er jo først og fremmest lavet af lærerne. Jeg vil ærgre mig, hvis blot en enkelt lærer i Herlev føler, at deres borgmester ikke har respekt for dem,” slår Thomas Gyldal Petersen fast.

Læs mere om, hvad borgmesteren i Herlev venter sig af tiden efter lockout, i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.