23. oktober 2012

Dialog om mobilhuller i Region Hovedstaden

Dialog og information om en bedre mobildækning er på dagsordenen den 25. oktober 2012, hvor Region Hovedstaden og alle kommuner i regionen får mulighed for at mødes med telebranchen.

Halsnæs Kommune er vært for mødet, der holdes kl. 14-17 i Gjethuset, Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk. Pressen er velkommen.

Mødet er det tredje i en serie af fem dialogmøder – et i hver region. Der er tidligere holdt dialogmøder i Region Midtjylland og i Region Syddanmark. Senere på året følger dialogmøder i de resterende to regioner.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Halsnæs Kommune, Jørgen L. Hansen (SF), udtaler:

”I kommunerne oplever vi nogle gange, at mobilselskabernes løsninger er for ensidige - ofte kommer de fx med forslag om én høj mast frem for flere mindre med bedre mulighed for tilpasning. Samtidig kan vi som kommuner også blive bedre til at udfordre disse løsninger. Borgernes modstand handler ofte om udseendet i området og frygt for tab af ejendomsværdi. Der kan derfor være noget at hente, hvis masterne kan indpasses bedre”.

På alle fem dialogmøder får kommunerne og regionerne blandt andet mulighed for at drøfte problemer om mobilforbindelse på steder, som kommunen har meldt ind i en spørgeskemaundersøgelse. Selskaberne 3, TDC, Telenor og Telia vil være klar til at drøfte baggrunden for problemerne og løsningsmuligheder i forhold til de lokale udfordringer.

Formand for Miljø- og Grøn Vækstudvalget i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj (S), siger:

”Vi har alle sammen prøvet, hvor irriterende det er, at forbindelsen for-svinder, mens vi taler, og konsekvenserne af den dårlige mobildækning rammer jo også virksomheder økonomisk. Derfor er det meget vigtigt, at vi i Region Hovedstaden har en god og stabil mobildækning, og det må alle gode kræfter samles om at skaffe”.

Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien, siger:

”Det er et rigtigt og godt skridt, vi nu tager i fællesskab for at sikre en bedre og mere konstruktiv dialog. Jo færre begrænsninger og særlige krav, der stilles, jo længere kan vi nå for pengene og sikre en bedre dækning. Det er mit håb, at vi når bredt ud med dette tiltag til bedre dialog.”

Læs mere om resultatet af spørgeskemaundersøgelsen i kommunerne vedrørende mobildækning: http://www.kl.dk/ImageVault/Images/id_57056/scope_0/ImageVaultHandler.aspx

Yderligere oplysninger i Halsnæs Kommune hos udvalgsformand Jørgen L. Hansen, tlf.: 2829-3252, jlha@halsnaes.dk

Yderligere oplysninger i Region Hovedstaden hos udvalgsformand Lars Gaardhøj, tlf.: 2892-2598 eller via Region Hovedstadens pressevagt: 7020-9588.

Yderligere oplysninger i Telekommunikationsindustrien hos direktør Jakob Willer, jw@teleindu.dk, tlf.: 2010-2365.

Yderligere oplysninger i KL hos chefkonsulent Anni Kær Pedersen, akp@kl.dk, tlf.: 3370-3241.

Yderligere oplysninger i Danske Regioner hos seniorkonsulent Anette Prilow, apr@regioner.dk, tlf.: 3529-8271.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Læs mere om spørgeskema- undersøgelsen i kommunerne vedrørende mobildækning

  • LINK

    Debatmøde om mobilhuller

  • LINK

    Debat om mobilhuller i Syddanmark