28. marts 2012

Nye medier skal give flere idéer i Viborg

I den indledende debat om ny kommuneplan bruger Viborg Kommune en kombination af facebook og animation for at få flere ideer på banen. Animationsfilmen har givet mange reaktioner.

Frem til den 18. april 2012 samler byrådet i Viborg Kommune idéer ind til ny kommuneplan. Som noget helt nyt er der produceret en animationsfilm, der fortæller om kommuneplanen – og hvorfor borgernes ideer er vigtige.

Der er også lavet en facebookside, hvor borgerne kan følge debatten og guides til, hvor og hvordan de kan komme med ideer og forslag .

”Det var byrådets ønske helt fra start, at vi skulle bruge forskellige medier. Traditionelt annoncerer man og holder borgermøder, men denne gang skulle vi prøve noget andet,” siger Anne Norskov Kristensen, arkitekt i Viborg Kommune.

Satser på animation
Animationsfilmen bliver vist på viborg.dk, på facebooksiden og i kommunens biograferne. Den er produceret af animationsfirmaet MARK FILM i Viborg.

”Vi har en animationsuddannelse og et stærkt animationsmiljø i Viborg. Animation er også et af de emner, byrådet sætter fokus på i deres udviklingsstrategi. Og så var det jo oplagt, at satse på det kreative her i Viborg, da byrådet skulle i gang med den ny kommuneplan,” siger Anne Norskov Kristensen.

Få flere med
Målet med kampagnen er, at så mange som muligt kommer med ideer og forslag. Anne Norskov Kristensen mener, at animationsfilmen og facebooksiden kan være med til at få andre til at være interesserede i kommunens fremtid og komme med bidrag til kommuneplanen.

”Med de nye medier forsøger vi at nå og involvere andre grupper, end vi normalt ser til borgermøderne  og i høringssvar. Så det her er et forsøg på at komme mere bredt ud og få en mere direkte kontakt,” siger Anne Norskov Kristensen. 

Mange reaktioner
Anne Norskov Kristensen fortæller, at animationsfilmen allerede har givet genklang.

”Vi oplever mange reaktioner på filmen, både uden for huset men også her på rådhuset. Den giver genkendelighed, fordi den har skabt et billede, der bliver brugt mange steder, og som bliver forbundet med debatten om kommuneplanen,” siger Anne Norskov Kristensen.

YDERLIGERE MATERIALE